Hjemmelaget Rognkaviar ( Denne oppskriften har jeg fått av den dyktige kokken Øystein Moe på Eide Handel i Tromsø) Du trenger: 1 kg fersk torskerogn 2 ss salt 1-2 dl solsikkeolje 2 ss sukker konjakk 1-2 ts liquid smoke (fås på apotek eller spesialforretninger) Slik gjør du: Dag 1: Snitt rognen på langs og skrap rognmassen ut med en skje. Bland dette godt med salt i en mixer, og kjør den i 10 min. Ha deretter i en bolle, og dekk til med plast. La det stå kaldt til dagen etter. Dag 2: Bland i olje, sukker og liquid smoke. Kjør dette i mixeren i 15 min. på lav hastighet. Smak til med litt konjakk. Fylles på glass, og hell litt olje på toppen før lokket skrues på. Modnes én uke i kjøleskap eller på et kaldt sted før bruk. Holdbar i 2-3 uker på kjøl. Kan også fryses. PS:Istedet for Liquid smoke kan man bruke renset treeddik(fås på apotek).